Escric aquest article per completar l’article dedicat a retratar la situació actual de les ajudes i incentius a la construcció de casa passives a Espanya i mostrar les ajudes que s’ofereixen des d’altres països i municipis a les cases sostenibles (Cases passives, passivhaus, biopasivas, ecològiques, NZEB, LEED).
Començarem per Alemanya, epicentre de la construcció i certificació Passivhaus.
En sis dels Lands d’Alemanya s’han aprovat mesures que col·loquen l’estàndard de casa passiva passivhaus com a referent per a rehabilitacions i noves edificacions públiques. En diferents maneres, l’estàndar de casa passiva és l’escollit per fer front a les diferents mesures de reducció d’emissions de CO 2 . A Hamburg a més les cases passives seran les úniques amb possibilitat d’accedir al finançament públic.
Però Els Lands no són les úniques institucions que s’han pronunciat sobre la construcció d’edificis sostenibles, els municipis que són els que controlen la major part de llicències d’obra també s’han sumat a les ajudes a la construcció de cases passives. En Wettber, Hanovre s’han construït 300 cases adossades i cases unifamiliars sota l’estàndard passivhaus. Al Districte de Darmstadt-Dieburg, s’han aprovat les directrius per a la construcció on s’especifica que tots els edificis nous han de ser dissenyats i construïts sota l’estandar de casa passiva passivhaus.
La ciutat de Friburg, al juliol de 2008 va determinar que a partir de 2009, tots els edificis havien de seguir l’estàndar KfW40 i des de 2011 la norma Passivhaus serà obligatòria. Una cosa semblant passa a la Ciutat de Colònia i Nuremberg. En molts altres municipis, s’ha pres el compromís de construir tota obra pública sota estandar de casa passiva.
Àustria és també pionera.
A la ciutat de Wels, el 2008 es va signar l’acord “declaració de la casa passiva” en el qual s’assegurava que totes les noves construccions i projectes de renovació s’hauran de fer sota l’estàndard de casa passiva passivhaus.
En L’estat de Baixa Àustria ia diverses municipalitats de l’estat de Vorarlberg es compremetieron el 2007 a construir tota edificació i renovació pública sota l’estàndard de casa passiva passivhaus. P>
Bèlgica exemple europeu
A Brussel·les, seguint les directrius europees que exigeix que a partir del 2020 tots els edificis siguin de NZEB (edicificios de consum gairebé nul) S’exigeix que totes les nova construccions segueixin l’estàndard de casa passiva passivhaus. La província de Amberesse, el 2013 suma també a la construcció d’edificis publicos eficients.
Luxenburgo, un exemple clar i simple.
A Luxemburg, a partir de 2017 totes les noves edificacions s’han de construir sota la norma de casa passiva passivhaus.
Noruega.
A Oslo, tots els edificis públics han de construir-se sota la norma de casa passiva passivhaus.
Els EUA, a l’altra banda de l’oceà també es potencia la construcció de llauna eficiència anergética.
En Els Estats units d’Amèrica, la certificació passivhaus també gaudeix d’ajudes estatals per part de diferents institucions públiques.
A la ciutat de Sant Francesc, s’han inclòs les cases passives dins del pla d’aprovació ràpida. A la fi de 2014 Nova York va aprovar l’informe per reduir-les emissions de gasos hivernacle dels edificis de tota la ciutat en 2050. A l’informe l’estàndard Passivhaus és l’únic estàndard que s’esmenta en l’informe.
Gràcies a l’Institut Passivhaus per recopilar i publicar tota aquesta informació en què ens hem basat i que pots consultar aquí:
https://passivehouse-international.org/index.php?page_id=176#ES < /p>
Tens més ejemplosque hauriem incloure a la llista? deixa’ns un comentari o envia’ns un missatge!